Kongernes Jelling/Museum - jellingcamping.dk
74
page,page-id-74,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Kongernes Jelling/Museum

 

Kongernes Jelling

 

Jelling by er kendt for at være vikingernes by og er især kendt for Jelling stenene, så dem kan du selvfølgelig også se på Kongernes Jelling museet.

 

Tag på et forhistorisk museum, hvor du kan se og opleve hvordan vikingerne levede i Jelling for omkring 1000 år siden.

 

Museet åbnede d. 6 juni 2015.

 

Kongernes Jelling er et forhistorisk museum, hvor du kan læse en masse historie om vikingerne og deres liv. Du kan også høre om kongerne Harald Blåtand og Gorm Den Gamle. Se deres runesten, verdens største skibssætning og palisaden.

 

Museet byder på en digital sanse oplevelse, hvor du både kan mærke, røre og gyse, når du oplever hvordan vikingerne levede. Hør også om deres rejse til Valhal og deres overgang til kristendommen.

 

Gå op på den store tagterrasse og se den flotte udsigt udover hele monumentområdet. Se også hvordan Jelling så ud da vikingerne levede her for 1000 år siden.

 

I Kongernes Jelling centeret er der 900 kvadratmeter med en masse spændende oplevelser og historier. Uden for bygningen er der 130.000 kvadratmeter monumentområde, hvor du kan udfolde dig på de to store høje, og se Jelling kirke og Gorm og Haralds sten.

 

Museet tager udgangspunkt i at fortælle om storhedstiden, altså da vikingerne levede i Jelling og de fortæller bl.a. om religion skiftet og vikingkongerne.

 

Den danske nation blev født og skabt i Jelling.

 

Besøg museets butik og køb en souvenir med hjem. Butikken har mange forskellige spændende ting, der omhandler vikinger, oldtiden og Jelling.

 

Få en rundvisning rundt i hele monumentområdet. Se runestenene, skibssætningen og palisaden, mens du får fortalt hele historien fra vikingernes tid.

 

Monumentområdet giver en samlet oplevelse af verdenskulturarven i Jelling. Området har altid åben.

 

Prisen for en rundvisning er 600 kr. og det varer 45 minutter.

 

Det er gratis at besøge Kongernes Jelling museet.

 

 

For mere information: www.natmus.dk

 

Kongernes JellingKongernes Jelling 2