Jelling Golfklub - jellingcamping.dk
80
page,page-id-80,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Jelling Golfklub

Jelling Golfklub

 

Jelling Golfklub ligger tæt på Fårup sø og Grejs Å. Golfklubben ligger i udkanten af Jelling og ved skøn natur.

 

Jelling Golfklub startede ved, at en lille gruppe på tre mænd kontaktede en række landmænd. De luftede tanken om at starte en golfklub i Jelling.

 

Landmændene var lidt forbeholdende, men kunne godt lide ideen og der blev indkaldt til stiftende generalforsamling det, der d. 6 december 1990 blev til Jelling Golfklub.

 

En 18 hullers bane blev lavet. Det hjalp klubben godt på vej og snart blev der over 100 medlemmer.

 

Hvor og hvordan blev banen sat i gang?

 

Jens Abrahamsen ejede to mindre ejendomme i området. Han var i en alder af næsten halvfems år, og så småt begyndt at trappe ned på landbruget. Hans ejendomme lå dejligt i skoven lige syd for byen, og han ville gerne leje sin jord og en staldbygning ud til klubben.

 

Klubbens første lejekontrakt kunne underskrives. Det skete i 1992.

 

Abrahamsen’s gamle stald blev lavet om til klubhus. Abrahamsen selv fulgte fra sit køkkenvindue nøje med i etableringen af klubbens nye 9-hullers par 3 bane. Den omkransede klubhuset, og lå der hvor hul 18 og den nuværende par 3 bane ligger i dag.

 

Klubben stiftede et aktieselskab hvor medlemmerne kunne tegne aktier, men hvor reglerne sørgede for at klubben altid sad på mindst halvdelen af aktieposten. I 1995 var medlemstallet så stort, at aktieselskabet kunne få finansieret de første 10 huller af Jelling Golfklubs store 18-hullers bane.

 

D. 11 august 2001 blev de sidste 8 huller af den store bane indviet. Idag glæder banen mere end 850 medlemmer i Jelling Golfklub.

 

I Jelling Golfklub mindes vi familiens Abrahamsen’s støtte til klubben ved den årlige Abrahamsen Match. Et sølvbæger, som Jens Abrahamsen selv i sin tid vandt som skytte, bruges som vandrepokal.

 

Banen har i alt 18 huller og er omgivet af skovbryn. De 9 første huller ligger ved nyere villakvarterer. De sidste 9 huller ligger ved et skovområde, så man rigtig kan nyde udsigten og naturen.

 

Tag en smut forbi Golfklubben med hele familien og brug en dejlig solrig dag på at spille golf og nyde Danmarks skønne natur.

 

Banerne har altid åben, så der altid er mulighed for at tage et spil golf.